Način pripreme
Prvo pripremamo kore, količina koju sam dala je za jednu koru, nama će biti potrebne dve, tako da pravimo duplu dozu.
Prvo dobro umutimo jaja sa šećerom. Obavezno mutimo mikserom oko 10-15 minuta dok ne dobijemo gustu penu (od toga zavisi koliko će vam nadoći kora prilikom pečenja), dodajemo i brašni , i dobro promešamo.
Pečemo u rethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube.
Kad pripremimo dve kore i kad se ohlade, pripremamo fil. Ostavljamo 100 ml od mleka, njime ćemo natopiti kore.
Stavljamo preostalo mleko da provri i dodajemo griz i šećer. Mešamo energično da ne zagori, kad griz nabubri rastvaramo puding sa malo vode (hladne) i sipamo ga unutra u mleko. Mešamo energično dok se ne zgusne.
Skidamo sa vatre i dok je još topao krem, sastavljamo tortu. Na dno pleha stavljamo jednu kutlaču od krema i stavljamo koru. Izbušimo je viljuškom i natopimo mlekom, koje smo prethodno odvojili. Ponovo krem i kora.
Zavšravamo obilno kremom, ukrašavamo keksom i bombonama, možemo i izrendati napolitanku ili šta god želimo. Ostavljamo u frižideru na jedan dan.