Način pripreme
Nasecite kore na kockice. Podelite ih u dve posude.
Pripremite krem od banane, tako što ćete najpre pomešati 500 ml mleka sa 500 ml vode. Od ove tečnosti odvojite i šolju, pa sa tim rastvorite obe kesice pudinga i 200 g šećera. Ostatak tečnosti stavite na vatru da provri.
Sipajte puding u tankom mlazu i mešajte dok ne zgusne. Prohladite i prebacite smesu u jednu od posuda sa korom za torte. Pažljivo promešajte i izručite dobijenu smesu u kalup za torte.
Na isti način napravite i krem od jagode. Sipajte ga preko dela od banane i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Posle toga stavite u frižider da se potpuno ohladi.
Izvadite tortu iz kalupa. Odozgo poređajte parčiće smokve i ukrasite umućenom pavlakom. Rastopite čokoladu i dekorišite po želji. Sa strane pospite orahe.