Puding torta sa pavlakom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3832k240
Puding torta sa pavlakom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
10/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Treba da budeš stvarno zaljubljen u slatkiše, da bi napravio neverovatno ukusnu puding tortu."

Potrebni sastojci

  • gotove kore za tortu - 3 komada
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 400 grama
  • puding - 2 kom. od banane i 2 ko. od jagode
  • slatko - od smokava
  • pavlaka - 200 ml. slatke
  • orasi
  • čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite kore na kockice. Podelite ih u dve posude.

Pripremite krem od banane, tako što ćete najpre pomešati 500 ml mleka sa 500 ml vode. Od ove tečnosti odvojite i šolju, pa sa tim rastvorite obe kesice pudinga i 200 g šećera. Ostatak tečnosti stavite na vatru da provri.

Sipajte puding u tankom mlazu i mešajte dok ne zgusne. Prohladite i prebacite smesu u jednu od posuda sa korom za torte. Pažljivo promešajte i izručite dobijenu smesu u kalup za torte.

Na isti način napravite i krem od jagode. Sipajte ga preko dela od banane i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Posle toga stavite u frižider da se potpuno ohladi.

Izvadite tortu iz kalupa. Odozgo poređajte parčiće smokve i ukrasite umućenom pavlakom. Rastopite čokoladu i dekorišite po želji. Sa strane pospite orahe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: