Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Paprikaš sa leblebijama

Paprikaš sa leblebijama

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Paprikaš sa leblebijama1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Koliko vas je probalo paprikaš sa leblebijama?"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 1 1/2 šolja
  • luk - 1/2 glavice, crni
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 2 komada
  • pečurke - 3 - 4 komada
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • maslac - 2 - 3 kašike
  • bujon - 2 šolje, od povrća
  • so
  • biber
  • karanfilić - 1/2 kašičice, istucan
* merne jedinice

Način pripreme

Leblebije se natope u vodi veče unapred. Kuvaju se sledećeg dana dok ne omekšaju, nakon čega se procede i ostave sa strane. U preostaloj vodi se rastvara bujon od povrća.

Luk se iseče i izdinsta u malo masnoće. Dodaju se i isečene šargarepe i pečurke. Krompir se iljušti i iseče na male parčiće.

U odvojenoj posudi se zagreva maslac i umuti se sa brašnom. Dodaje se i bujon i meša se energično. Sipa se zaprženo povrće, leblebije i krompir.

Jelo se začinjava začinima, a ako je neophodno doliva se još malo vode. Ostavlja se da se krčka na laganoj vatri oko 20-25 minuta dok se meša s vremena na vreme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: