Način pripreme
Stavite svinjski jezik u ekspres lonac pokrivajući ga vodom u koju ste stavili jednu kašičicu soli, lovorov list, piment, biber i jednu glavicu luka isečenu na četvrtine.
Kuvajte 40 minuta i dok je još topao oljuštite, a nakon toga isecite na kriške. Poređajte jezik u krug u tanjir, u čiju ste sredinu stavili pire od graška. A njega napravite tako što pasirate skuvani grašak, a posle ga pomešajte sa jednom kašičicom majoneza.
Dok se jezik kuva, operite i ispržite cele pečurke i izvadite ih u tanjir.
U maslac, u kome su se pržile pečurke sipajte dve kašike brašna, promašajte i dodajte dve kutlače ohlađenog bujona od skuvanog jezika. Mešajte da ne bude grudvice i ostavite da provri, a posle sklonite s ringle.
Prelijte jezik sosom, pospite peršun za aromu i garnirajte s pečurkama. Stavite i šargarepu za boju.