Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Kuvani jezik sa pireom od graška

Kuvani jezik sa pireom od graška

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Kuvani jezik sa pireom od graška2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Toliko ukusno i toliko efektno da ga spremamo ne samo kada nam se jeden nešto takvo, već i kada imamo drage goste"

Potrebni sastojci

  • svinjski jezik - 5 komada
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 250 g
  • brašno - 2 kašike
  • grašak - 350 g, iz konzerve
  • majonez - 1 kašika
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • piment - 5 - 6 zrna
  • biber - 10 zrna
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite svinjski jezik u ekspres lonac pokrivajući ga vodom u koju ste stavili jednu kašičicu soli, lovorov list, piment, biber i jednu glavicu luka isečenu na četvrtine.

Kuvajte 40 minuta i dok je još topao oljuštite, a nakon toga isecite na kriške. Poređajte jezik u krug u tanjir, u čiju ste sredinu stavili pire od graška. A njega napravite tako što pasirate skuvani grašak, a posle ga pomešajte sa jednom kašičicom majoneza.

Dok se jezik kuva, operite i ispržite cele pečurke i izvadite ih u tanjir.

U maslac, u kome su se pržile pečurke sipajte dve kašike brašna, promašajte i dodajte dve kutlače ohlađenog bujona od skuvanog jezika. Mešajte da ne bude grudvice i ostavite da provri, a posle sklonite s ringle.

Prelijte jezik sosom, pospite peršun za aromu i garnirajte s pečurkama. Stavite i šargarepu za boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: