Pire od sočiva sa čipsom od šargarepa

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
24/04/2018
"Da li vam zvuči ukusno? Zapravo je dva puta ukusnije ako učestvujete "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano351
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo se skuva u posoljenoj vodi i ocedi se od vode. Luk i beli luk se iseku na sitno i izdinstaju se u dubokoj posudi. Dodaju se sveži začini, sočivo, so i biber.

Izdinsta se još malo, nakon čega se pasira i ostavlja da se ohladi.

Za to vreme se očiste šaragrepe i iseku se na veoma tanke trake. Najlakše je sa ljuštilicom za krompir.

Poređaju se na papir za pečenje, pospu se sa solju i biberom, prelivaju se s malo maslinovog ulja i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepenu oko 10 minuta, dok ne postanu hrskave.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar