Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od sočiva»Čorba od sočiva sa leblebijom i šargarepama

Čorba od sočiva sa leblebijom i šargarepama

Čorba od sočiva sa leblebijom i šargarepama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Maštamo o ukusnoj čorbici od sočiva"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 300 grama
  • šargarepe - 1 komad
  • leblebija - 200 grama (iz konzerve)
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašiica
  • čubar
  • peršun
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk, a šargarepu iseckajte na kockice.

Operite sočivo i sipajte ga u šerpu. Zalijte sa 1500 ml tople vode i sipajte ulje.

Stavite na vatru da proključa i dodajte šargarepu sa lukom. Izmešajte i kuvajte tridesetak minuta.

Dodajte leblebiju, posolite i pospite alevom paprikom.

Ukoliko je potrebno, sipajte još vode u supu od sočiva. Kvuajte 10-15 minuta i skinite sa vatre.

Čorbu začinite peršunom i čubrom.

Čorba od sočiva sa leblebijom i šargarepom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: