Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Meksički burger sa čipsom od batata

Meksički burger sa čipsom od batata

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Meksički burger sa čipsom od batata
Fotografije: Evgenia
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Koliko je vremena potrebno, toliko odvojte za pripremanje ovog burgera sa čipsom od batata, svaki minut je vredan"

Potrebni sastojci

  • Za pogačice
  • belo brašno - 200 g
  • kukuruzno brašno - 30 g
  • kvasac - 7 g, suvi
  • voda - 130 ml, topla
  • so - 1/2 kašičice
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • žumanca - 1 komad
  • susam - za posipanje
  • teleći burgeri - 300 g, gotovi
  • korijander
  • crni biber
  • dimljena aleva paprika
  • kumin
  • čili paradajz sos
  • čedar - dva listića
  • ulje - za prženje
  • Za gvakamole
  • avokado - 1/2 komada
  • paradajz - 1/2 malog
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • beli luk - u prahu
  • crveni luk - kriška
  • beli biber
  • ljuta paprika
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • so
  • Za garnirung
  • listovi kupusa - sveži
  • paradajz - 1 komad
  • mlečni sos
  • barbikju sos
  • crveni luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Za pogačice umesimo testo tako što u posudu mini pekara dodajemo toplu vodu. U jedan kraj stavljamo so, a u drugu šećer i ulje.

Sipamo brašna, u njima pravimo udubljenje i dodajemo kvasac. Obavezno se gramaža meri i električnom vagom. Uključujemo na program za mešenje testa.

Posle oblikujemo pogačice, ostavljamo ih na sat vremena na toplom da narastu, premazujemo ih odozgo žumancem i posipamo susamom. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni 20-30 minuta.

Pečemo teleće burgere u ulju u tiganju. Od avokada, paradajza, limunovog soka, maslinovog ulja, belog bibera, ljute aleve paprike, crvenog luka, soli, belog luka u prahu pripremamo gvakamole, tako što ih pasiramo u secku.

Pogačice sečemo na dva dela tako što svaku polovinicu umačemo u masnoću iz tiganja u kojem smo pekli burgere.

Posle premazujemo čili paradajz sosom, ređemo listove kupusa, stavljamo teleći burger (dodatno začinjen kuminom, korijanderom, crnim biberom, dimljenom alevom paprikom), a na burger čedar sir dok je meso jop toplo.

Crveni luk sečemo na kolutove i zapečemo ga maslinovim uljem, malo soli i smeđim šećerom u kalup i stavljamo ga na čedar sir.

Nastavljamo sa slojem gvakamolija, sledi barbikju sos i mlečni sos (2 supene kašike umućenog kiselog mleka sa maslinovim uljem, solju i suvim belim biberom). Poslužujemo sa čipsom od batata.

Neka vam je slatko sa meksičkim burgerima sa čipsom od batata!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: