Keksići sa maslacem i slatkom od malina za Dan zaljubljenih

24/04/2018
"Da li želite da pokažete osećanja, onda to uradite sa našim keksićima sa maslacem i slatkom od malina za Dan zaljubljenih "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano145
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 225 g, belo
  • pirinčano brašno - 45 g
  • šećer - 100 g, kristal
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so 1/4 kašičice
  • vanila - 1 1/2 semenke iz štapića
  • maslac - 225 g, hladan, kvaltetan
  • jaja - 1 komad, L
  • slatko od malina - oko 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni;

Ravan pleh za pečenje.

U blenderu/multipraktiku umutite brašno, šećer, prašak za pecivo i so, sa 1-2 okretaja. Dodajte hladan maslac, isečen na kockice iz dva puta. Mutite dok se smesa ne pretvori u velike, guste, mrve/kockce od maslaca. Ako je potrebno i smesa se baš mrvi, dodajte 1 supenu kašiku prethodno umućenog jajeta. Ponovo kratko mutite.

Izvadite smesu i podelite na dva dela. Zbog toga mućenja, testo je veoma lepljivo. Oklagijom razvijte na 0.5 cm. Ostavite na hladnom oko 45-60 minuta ili u zamrzivaču 15-20 minuta. Testo treba da se stvrdne.

Kad se dovoljno ohladi, kalupom za srce, prečnika 7 cm isecite keksiće. Od drugog testa takođe isecite kalupom prečnika 7 cm, isti broj kao i osnovih, i u sredini isecite malim kalupom, da dobijete rupu u obliku srca. Ostavite da se ohlade dok se ne stvrdnu.

Osnovne /bez rupe/ keksiće prebacite u pleh za pečenje, obložen papirom, namažite umućenim jajetom, odozgo stavite one sa rupom u sredini. Ivice ponovo namažite jajetom. U sredinu stavite kašičicu slatkog od malina. Ponovo ostavite da se ohlade i stegnu.

Isečke od testasakupite, ostavite da se ohlade i ponovo razvucite i isecite.

Pecite na 200 stepeni oko 10-12 minuta. Izvadite ih i ostavite da se ohlade u samomo plehu. Kad se ohlade ih prebacite na poslužavnik.

Napomena: Izuzeno fin keks od testa sa maslacem. Da bi bio dobar rezultat, tj. oblik, obavezno treba da se ohlade i stvrdnu, inače je nemoguće raditi sa njim.

Ako se slatko nakon pečenja smanjil, malo se rastopilo, dodajte kašičicu istog.

Ne može bez pirinčanog brašna. Ono daje lakoću i od njega se keks mrvi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar