Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Kukuruzni hleb sa svežim mlekom

Kukuruzni hleb sa svežim mlekom

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Kukuruzni hleb sa svežim mlekom
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Toliko specifičan i toliko ukusan, da samo jedan zalogaj ovog hleba je dovoljan da se zaljubite u njega"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje, belo
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • voda - 1 šolja, mlaka
  • suvi kvasac - 1 pakovanje (7g)
  • sveže mleko - 100 ml, toplo
  • ulje - 2 kašike
  • so - 1/2 kašike
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi razmutite kvasac i šećer sa vodom. Dodajte pola kukuruznog brašna i 2 kašike belog brašna. Zamesite retko testo. Posudu pokrijte folijom i ostavite na toplo mesto, da bude oko 30 minuta.

Smesi dodajte ulje i sveže mleko i dobro promešajte. Preostala brašna pomešajte, dodajte so i postepeno ih dodajte retkoj smesi. Mesite najmanje 10 minuta na nabrašnjenoj površini, dok ne postane glatko i elastično.

Testo stavite u nauljenu činiju, pokrijte krpom i ostavite ga da naraste, dok se ne udvostruči. Naraslo testo podelite na 2 dela. Napravite 2 lopte, koje ćete staviti u tavu sa papirom za pečenje i koju ste prethodno posipali kukuruznim brašnom.

Neka naraste još sat vremena. Hleb se u početku peče na 220 stepeni oko 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 190 stepeni i pecite tako još 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: