Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gibanica sa kvascem i limunadom

Gibanica sa kvascem i limunadom

Vannq88Vannq88
Pomoćnik kuvara
329250
Gibanica sa kvascem i limunadom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Ređate, prelivate limunadom, pečete i jedete - jeste li zapamtili?"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje (500g)
  • jaja - 3 komada
  • limunada - 1/2 šolje
  • sir - 50 g
  • sitan sir - 50 g
  • brašno - 5 kašika
  • suvi kvasac - 7 g
  • ulje - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite smesu, tako što čete umutiti jaja sa sirom, sitnim sirom, pola limunade i uljem.

Sipajte brašno sa kvascem, pa dobro promešajte.

U nauljanu tavu stavite dve kore, pokrijte dno, pa premažite smesom, pa ponovo stavite dve kore, koje ste prethodno premazali limunadom i ponovo premažite smesom.

Ponovo stavite dve kore, limunadu, pa smesu i tako, sve dok ne potrošite kore.

Na kraju sipajte preostalu smesu i kapnite malo ulja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne bude gotova pita.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: