Gibanica sa razvijenim korama

15/08/2019
"Za majstore i sve koji žele da to budu - pogledajte kako se pravi jedinstveno ukusna gibanica sa razvijenim korama "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano203
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte 400 g sira, 3 jajeta, 200 g kiselog mleka i 1 kašičicu sode bikarbone. Ovu smesu ćete koristiti kao nadev. Namažite pleh uljem ili rastopljenim maslacem. Namažite svaku koru masnoćom i odozgo ravnomerno rasporedite količinu nadeva.

Stavite kore jednu na drugu dok ih ne potrošite. Poređanu pitu isecite na jednake komade veličine po izboru.

Umutite dva jajeta i 100 ml gazirane vode i dobijenom smesom ravnomerno prelijte pitu. Isecite 30 ml kravljeg maslaca na kockice i stavite na vrh.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta (u zavisnosti od rerne) dok ne dobijete zlatnobraon boju. Pečenu pitu naprskajte sa malo vode i pokrijte pamučnom krpom oko 10 minuta.

Za sočnu i mekanu pitu dodajte 1/3 više tečnosti (kiselog mleka ili gazirane vode) od količine koju obično koristite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar