Način pripreme
Zagrejemno mleko i u njega dodajemo kvasac, 2 supene kašike šećera i 2 supene kašike brašna. Mešamo i pokrivamo posudu krpom. Ostavljamo tako na 20 minuta.
U posudi mutimo jaja sa 1 supenom kašikom šećera. Dodajemo eritritol, vanilin šećer, limunov šećer, šećer sa rumom i limunadu. U ovu smesu dodajemo aktivirani kvasac i istopljeni maslac. Postepeno dodajemo i celu količinu brašna.
Mesimo meko testo tako što bi bilo dobro da mesimo duže.
Oblikujemo testo u loptu, premazujemo ga s malo ulja i stavljamo ga u duboku posudu. Pokrivamo ga folijom.
Ostavljamo testo u toploj prostoriji na sat vremena. Nakon toga ga vadimo na radnu površinu i počinjemo ponovo da mesimo neprestano mazajući ruke uljem dok se ne apsorbuje cela količina ulja.
Ponovo pokrivamo milibrot testo i ostavljamo ga na još sat vremena.
Stavljamo list papira za pečenje u duboku i visoku šerpu manjeg prečnika. Papir treba d apokriva celu unutrašnjost posude.
Delimo testo na 5 lopti. Svaku loptu razvlačimo i posipamo suvim grožđem. Oblikujemo u fitilje i uvijamo.
Pletemo i oblikujemo milibrot. Stavljamo ga i šerpu i ostavljamo na 30 minuta da još naraste.
Milibrot premazujemo umućenim žumancem sa svežim mlekom.
Zagrevamo rernu na 50°C. Unutra stavljamo milibrot i držimo ga tako 20 minuta. Vadimo ga na kratko, posipamo ga šećerom i odmah ga vraćamo u rernu.
Nakon toga povećavamo temperaturu na 150°C i pečemo 20 minuta.
Na kraju uključujemo na 180°C i dopečemo ukusni uskršnji kolač još otprilike 15 minuta dok čačkalica koju zabodemo ne bud esuva i dok lepo ne porumeni.
Ostavljamo gotov milibrot sa limunadom u šerpi da se ohladi, dok je u šerpi, i zatim ga vadimo na rešetku ili krpu.