Način pripreme
Počinjemo prvo sa pripremom želea od breskve. Ljuštimo breskve i cedimo ih. Pasiramo ih. Natopimo želatin u hladnoj vodi, prema uputstvu na pakovanju.
Uzimamo trećinu breskvi i zagrevamo ih u šerpi zajedno sa šećerom. Kad provri dodajemo oceđen želatin. On treba da je dobro rastvoren. Nakon toga dodajemo i preostali pire od breskve i promešamo.
Raspoređujemo žele u posudice. Žele treba da bude ohlađen pre nego što dodamo mus.
Za mu nalomimo u posudu belu čokoladu. U šerpu stavimo tečnu pavlaku da provri i sipamo je preko bele čokolade. Promešamo ali ne sa mnogo energičnih pokreta, dok se ne dobije gladak i vazdušast krem.
Ostavljamo ga da se sasvim ohladi. Ne treba da bude topao. Ako je temperatura u prostoriji visoka, nakon što prođe 5-6 minuta od mešanja, možemo da stavimo krem malo u frižider.
Dodajemo mućenu pavlaku u čokoladni krem, mešajući pažljivo špatulom. Sipamo gotov mus preko želea od breskvi u posudicama. Stavljamo u frižider na oko 2 sata.
Serviramo mus, ukrašen belom čokoladom namrvljenom pomoću noža i sitnije narendanom crnom čokoladom, tek toliko da se napravi kontrast.