Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo i vanilu. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu. U pravougaoni pleh, obložen papirom za pečenje sipajte smesu i pecite na 180 stepeni, proverite čačkalicom za zube.
Fil: Skrob pomešajte sa 100 ml mleka. Preostalo mleko i šećer stavite da provri, dodajte skrob i mešajte dok se ne stvore prvi mehurići vrenja. Ostavite da se dobro ohladi. U posudi umutite maslac mikserom i dodajte postepeno od fila.
Dobijate lagan i mekan fil. Kad se kora ohladi, isecite je na trake, oko 4 cm ili koliko želite da torta bude visoka.
Trake isecite na dva dela. Svaku prelijte sa malo kompota i stavite fil. Uvijte u rolat. Svaku sledeću tresku i uvijte u spiralu.
Glazura: Čokoladu rastopite na pari sa uljem i sipajte preko torte. Figurice su vaša mašt - ovde su dve torte različitih oblika. Ronioci i podvodnica, druga je Svemirskki brod i kosmonauti sa zvezdama.