Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Ćuftice sa paradajz sosom i konkilie testeninom

Ćuftice sa paradajz sosom i konkilie testeninom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Ćuftice sa paradajz sosom i konkilie testeninom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 4
28/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Zapišite recept, zato što će svi želeti da im kažete kako stepripremili ovoliko ukusne ćuftice sa paradajz sosom i konkilie testeninom"

Potrebni sastojci

  • konkilie testenina - 200 g
  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • pirinač - 50 g
  • jaja - 1 komad
  • biber - 1 prstohvat
  • kimin - 1 prstohvat
  • čubar - 1 prstohvat
  • brašno - da se uvalja
  • za sos od paradajza
  • konzervisan paradajz - 1 tegla
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • šargarepa - 1 komad (mala)
  • ulje 50 ml
  • crno vino - 100 ml
  • lovorov list - 1 - 2 lista
  • so - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • brašno - da se zgusne sos
  • peršun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte testeninu u posoljenoj vodu. Operite je, ohladite i ocedite.

Mleveno meso, jaje, začine i prethodno poluskuvan (hladan) pirinač pomešajte i od dobijene smese oblikujte me mnogo velike ćufte. Uvaljajte ih u brašno.

U šepi sa mašću propržite sitni iseckan luk, beli luk i šargarepu. Dodajte vodu, koliko da se izdinsta i omekša povrće.

Dodajte ispasran paradajz, crno vino, lovorov list, čubar i so. Sipajte vodu - oko litar. 10 minuta nakon što provri dodajte ćuftice.

Jelo kuvajte na umerenoj vatri oko 30-40 minuta. Proverite da li je pirinač u ćufticama potpuno kuvan. Ako je potrebo dodajte vodu.

Zgusnite sos sa brašnom, pomešanim sa malo vode. Začinite još ako je potrebno. Jelo kuvajte još bar 10 minuta.

Ima dva varijanta za dodavanje testenine u jelo. Jedan je da dodate direktno u šerpu, a drugi kao prilog.

Prilikom serviranja pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: