Način pripreme
Skuvajte testeninu u posoljenoj vodu. Operite je, ohladite i ocedite.
Mleveno meso, jaje, začine i prethodno poluskuvan (hladan) pirinač pomešajte i od dobijene smese oblikujte me mnogo velike ćufte. Uvaljajte ih u brašno.
U šepi sa mašću propržite sitni iseckan luk, beli luk i šargarepu. Dodajte vodu, koliko da se izdinsta i omekša povrće.
Dodajte ispasran paradajz, crno vino, lovorov list, čubar i so. Sipajte vodu - oko litar. 10 minuta nakon što provri dodajte ćuftice.
Jelo kuvajte na umerenoj vatri oko 30-40 minuta. Proverite da li je pirinač u ćufticama potpuno kuvan. Ako je potrebo dodajte vodu.
Zgusnite sos sa brašnom, pomešanim sa malo vode. Začinite još ako je potrebno. Jelo kuvajte još bar 10 minuta.
Ima dva varijanta za dodavanje testenine u jelo. Jedan je da dodate direktno u šerpu, a drugi kao prilog.
Prilikom serviranja pospite iseckanim peršunom.