Način pripreme
Prvo pečemo paprike. Ja ih stavljam u air fryer i budu veoma brzo gotove.
Naravno, može i u rerni, na roštiljuk ringli, uređaju za pečenje paprika, rezultat treba da bude ispečena, oljuštena paprika.
Pripremamo mleveno meso tako što ga začinimo kečapom, senfom, solju, alevom paprikom, kuminom, čubrom. Umesimo i pravimo male ćuftice.
Zapečemo ih malo - ponovo može u air fryer-u ili pak u rerni na grilu ili tepsiji.
Stavljamo dubok tiganj na ringli i zapržavamo luk, dodajemo paradajz, naseckan na sitne kockice i vodu i kuvamo. Sledi beli luk i paprika. Začinjavamo solju, bosiljkom i crnim biberom.
Na kraju stavljamo i ćuftice tako što ih ostavljamo poklopljene na tihoj vatri. Mešamo ćuftice sa paradajz sosom s vremena na vreme, ako je potrebno dodajemo vodu.
Mini ćuftice sa domaćim paradajz sosom se kuvaju dosta brzo.
Osim sa paradajz sosom možete napraviti i ćuftice sa belim sosom.