Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćufte»Klasične ćuftice sa paradajz sosom

Klasične ćuftice sa paradajz sosom

Klasične ćuftice sa paradajz sosom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Klasika je klasika - jedan od najpopularnijih narodnih recepata za ćuftice u paradajz sosu"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1/2 glavice
  • peršun - 1/2 veze
  • hleb - 1 kriška
  • so
  • biber
  • jaja - 1 komad
  • brašno - za uvaljivanje
  • za sos
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer stabljika
  • čen belog luka
  • so
  • aleva paprika - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • paradajz pire - 100 g
  • paradajz - 500 g svež
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u veliku posudu. Crni luk i peršun sitno iseckati. Stavite ih pored mlevenog mesa.

Posolite, pobiberite, dodajte jaje i oceđenu krišku hleba namočenu u vodu. Umesiti mleveno meso.

Napravite male kuglice. Uvaljajte ćuftice u brašno i malo ih poravnajte.

U tiganj stavite malo ulja i propržite ih sa obe strane. Uklonite i ostavite na stranu.

U istu masnoću stavite luk, šargarepu i celer koje ste prethodno iseckali na sitno. Dinstajte dok ne omekša.

Dodajte paradajz isečen na komadiće, paradajz pire i alevu papriku. Sipajte malo vode.

Stavite so, šećer i biber.

Izgnječite beli luk pomoću prese za beli luk. Promešajte, smanjite vatru i ostavite paradajz sos da se krčka jedan sat.

Sklonite sa vatre. Lagano izmiksajte sos blenderom. Vratite ga na ringlu.

Stavite ćuftice unutra i kuvajte još 10-15 minuta.

Prelijte ćuftice paradajz sosom i pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: