Način pripreme
Stavite mleveno meso u veliku posudu. Crni luk i peršun sitno iseckati. Stavite ih pored mlevenog mesa.
Posolite, pobiberite, dodajte jaje i oceđenu krišku hleba namočenu u vodu. Umesiti mleveno meso.
Napravite male kuglice. Uvaljajte ćuftice u brašno i malo ih poravnajte.
U tiganj stavite malo ulja i propržite ih sa obe strane. Uklonite i ostavite na stranu.
U istu masnoću stavite luk, šargarepu i celer koje ste prethodno iseckali na sitno. Dinstajte dok ne omekša.
Dodajte paradajz isečen na komadiće, paradajz pire i alevu papriku. Sipajte malo vode.
Stavite so, šećer i biber.
Izgnječite beli luk pomoću prese za beli luk. Promešajte, smanjite vatru i ostavite paradajz sos da se krčka jedan sat.
Sklonite sa vatre. Lagano izmiksajte sos blenderom. Vratite ga na ringlu.
Stavite ćuftice unutra i kuvajte još 10-15 minuta.
Prelijte ćuftice paradajz sosom i pospite svežim peršunom.