Način pripreme
Krompir se opere dobro. Stavi se sa korom u posudu sa hladnom vodom da se kuva na umerenoj vatri 15 minuta. Ne treba da se prekuva i da se pretvori u pire.
Ocedi se, oljušti se kora i malom kašikom se blago izdubi kao gnezdo.
Šargarepa i tikvica se iseku na sitno i blanširaju se 2-4 minuta u vreloj posoljenoj vodi. Posle se ocede. Iseku se na sitno i pomešaju sa oceđenim sosom od tune, dobro se promeša.
Gnezda od krompira se poređaju u posudu za pečenje namazanu uljem i posipaju se solju i biberom. Malom kašičicom se pune gnezda smesom od ribe. Odozgo se posipaju narendanim kačkavaljem. Zapečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni na 15-20 minuta dok ne porumeni.
Serviramo sa isečenim na sitno svežim peršunom i svežom salatom.
Prijatno!