Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Krompir»Gnezda od krompira sa ribom tunom

Gnezda od krompira sa ribom tunom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k437
Gnezda od krompira sa ribom tunom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
21/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Mnogo svež i efektan, a takođe i veoma ukusan predlog za jelo, za koji vam savetujemo da odgovorite sa DA"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 komada
  • tikvica - 20 g, blanširana
  • šargarepa - 20 g, blanširana
  • riba tuna - 60 g, iz konzerve (u sosu)
  • peršun
  • kačkavalj - 20 g, narendan
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se opere dobro. Stavi se sa korom u posudu sa hladnom vodom da se kuva na umerenoj vatri 15 minuta. Ne treba da se prekuva i da se pretvori u pire.

Ocedi se, oljušti se kora i malom kašikom se blago izdubi kao gnezdo.

Šargarepa i tikvica se iseku na sitno i blanširaju se 2-4 minuta u vreloj posoljenoj vodi. Posle se ocede. Iseku se na sitno i pomešaju sa oceđenim sosom od tune, dobro se promeša.

Gnezda od krompira se poređaju u posudu za pečenje namazanu uljem i posipaju se solju i biberom. Malom kašičicom se pune gnezda smesom od ribe. Odozgo se posipaju narendanim kačkavaljem. Zapečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni na 15-20 minuta dok ne porumeni.

Serviramo sa isečenim na sitno svežim peršunom i svežom salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: