Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Svinjska janija sa pečurkama i lukom

Svinjska janija sa pečurkama i lukom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Svinjska janija sa pečurkama i lukom
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Neodoljivi predlog za sve, koji vole seosku kuhinju"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g, (plećka, but)
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 200 g
  • belo vno - 1/2 šolje
  • paradajz - 1 šoljica, oguljeni
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • brašno - 1 kašika
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komadiće ili na veće komade. Luk i pečurke takođe iseckajte, luk - na krupnije komadiće, a pečurke - na tračice.

Isipajte ulje u šerpu i propržite meso, dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte luk, pečurke, vino, paradajz, promešajte i dodajte začine.

Sipajte 2 šolje vode i ostavite janiju da se kuva.

Kasnije, kada je čorba skoro gotova, možete posipati brašno i biber.

Poslužite janiju dok je topla, a ujedno je posipajte peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: