Način pripreme
Stavite domaćeg petla u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte ga.
Nakon toga odvojite od kostiju i podelite na komade.
Odvojite deo mesa za drugo jelo, a sa ostalim pripremite ukusnu janiju.
Isecite luk na polumesec oštrim nožem i dinstajte sa malo masnoće i vode.
Dodajte malo nakon toga isečene pečurke i šargarepu.
Dodajte belo vino i nakon što alkohol ispari sipajte brašno i alevu papriku.
Dodajte konzervisani paradajz u jelo i mešajte.
Ako vam se čini da je mnogo gusto, dodajte malo bujona u kojem ste kuvali.
Ako vam se čini da je mnogo gusto, dodajte malo bujona u kojem ste kuvali petla.
Dodajte malo šećera, so, lovorov list i piment.
Dodajte meso od kuvanog petla i nastavite da kuvate apetitnu janiju.
Po želji prilikom serviranja pospite svežim peršunom i mlevenim biberom.
Janija sa petlom, pečurkama i lukom je veoma ukusna.
Prijatno!