Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gibanica sa ceđenim kiselim mlekom

Gibanica sa ceđenim kiselim mlekom

Daniela GeorgievaDaniela Georgieva
Šegrt
481511
Gibanica sa ceđenim kiselim mlekom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
28/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Da vas vidim kakvi ste majstori sada - možete li da napravite toliko ukusnu gibanicu sa ceđenim kiselim mlekom, kakva je naša"

Potrebni sastojci

  • kore - 500 g
  • maslac - 125 g
  • ulje - 1 šolja
  • sir - 250 g
  • sir - 250 g
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 4 komada
  • kisela voda - 1 mala flašica
  • sveže mleko - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Cedimo kiselo mleko kroz gazu tokom 5 sati. Nakon toga ga pomešamo sa namrvljenim sirom.

Istopimo maslac i pomešamo ga sa uljem. Poređamo kore u podmazanu posudu za ečenje, posipajući svaku koru zagrejanom masnoćom, na svaku treću koru stavljamo po malo smese sa sirom.

Oštrim nožem sečemo gibanicu na kvadrate, posipamo ostatom masnoće i prelivamo umućenim svežim mlekom sa jajima i sa tri četvrtine flašice kisele vode.

Pečemo u jakoj rerni.

Posipamo gotovu gibanicu sa ostatkom kisele vode i pokrivamo je krpom da omekša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: