Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečena jagnjetina za Đurđevdan sa začinima i povrćem

Pečena jagnjetina za Đurđevdan sa začinima i povrćem

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363073025
Pečena jagnjetina za Đurđevdan sa začinima i povrćem
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
2 / 6
28/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
8
"Božanstveno ukusna jagnjetina sa miksom mirisnih začina - jelo za prijatelje"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći batak
  • jagnjeća plećka
  • so - po ukusu
  • biber - miks
  • dimljena aleva paprika - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 1 šolja za kafu
  • brašno - 1 supena kašika
  • pivo - 200 ml
  • začini
  • nana
  • selen
  • menta
  • estragon
  • kaloper
  • ruzmarin
  • povrće
  • šargarepa - 3 - 4 komada
  • pečurke - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na porcije, operite i osušite pamučnom krpom. Posolite po ukusu i pospite mlevenim miksom bibera. Rukama utrlajte so i biber u meso.

U odgovarajućoj dubokoj posudi pomešajte alevu papriku, brašno, pivo i maslinovo ulje. Promešajte sve sastojke.

Potopite svaku porciju mesa, uvaljajte je u smesu i ostavite u posudi. Oko mesa iskidajte začine, pokrijte folijom i ostavite na jednu noć u frižideru.

Pečurke i šargarepu očistite i operite. Pečurke ostavite cele, a šargarepu isecite na tri dela. Zalinite solju i miksom bibera.

Po dnu dubokog pleha poređajte sveže začine, preko njih stavite šargarepu i pečurke, poređajte začinjeno meso, oko njega poređajte i preostali deo od šargarepe i pečuraka, oko mesa pažljivo sipajte pivo i jednu šolju vode, uvijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u rernu da se peče.

U početku rerna je na maksimumu, nakon 20 minuta smanjite na 180 stepeni. Što se meso više peče na niskoj temperaturi, biće krtije i sočnije. Pecite 90 minuta.

Skinite foliju i prelivajte meso dobijenim sosom. Pecite još 30 minuta bez folije, periodično prelivajte sosom. Pecite dok ne dobije željenu boju. Izvadite meso i ostavite da odstoji 20 minuta.

Porcije mesa servirajte sa povrćem i preliveno sosom i svežim začinima za ukras. Miris je neverovatan, zbog miksa začina, a u kombinaciji sa jagnjetinom - prosto božanstveno!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: