Način pripreme
Meso se stavlja u ekspres lonac. Dodaje se kašika soli i puni se vodom tek toliko da prekrije meso. Nakon što provri ostavlja se sat da se skuva.
Krompir i šargarepe se ljušte i seku na krupno. Luk se očisti i seče se na polumesece. Ako imate pri ruci mladi luk - koristite njega.
Nakon što je meso gotovo, seče se na parčiće.
U đuvečaru se poređaju krompir, šargarepe, luk i grašak. Posole se. Stavljaju se zrna bibera, lovorov list. Posipa se miksom povrća (koristim pikantinu).
Skroz odozgo se poređaju parčići mesa, pri čemu se začinjavaju nanom i origanom. Prelivaju se sokom od paradajza.
Od bujona, u kome se kuva jagnjetina, uzima se i sipa u đuvečaru toliko da prekrije krompir.
Posuda se stavlja u rernu i ona se uljučuje na 150 stepeni.
Tako se jagnjetina u đuvečari peče jedan sat, nakon toga se pojačava na 250 stepeni. Pre nego što se pojača rerna u đuvečaru se dodaje sok od paradajza.
Nakon još sat vremena se izvadi. U posudici sa malo vode se razmuti brašno i dodaje se u jagnjetinu sa krompirom.
U maloj posudici se zagreva ulje i zaprži se aleva paprika. I ona se sipa u jagnjetinu sa povrćem u đuvečaru, posuda se zatvara i peče se još 1 sat.