Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Pečena jagnjetina sa nanom

Pečena jagnjetina sa nanom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Pečena jagnjetina sa nanom
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
7
"Ne može svako da pripremi ukusnu i krtu jagnjetinu, koja se topi u ustima. Ali svako može da nauči kako da to napravi, tako što će pročitati ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg
  • nana - 1 velika veza
  • selen - 5 - 6 struka
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • beli luk - 1 glavica
  • luk - 2 - 3 veze, mladi
  • mast - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso isecite na porcije i poređajte u pleh preko iseckanog mladog luka.

Pospite obilno solju, biberom i alevom paprikom i stavite čenove belog luka.

Prelijte mašću, rasporedite strukove nane i selena, ponovo prelijte mašću, 1-2 šolje vode i stavite foliju.

Stavite sve da se peče u ugrejanoj rerni na 2 sata ili dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: