Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za špagete»Sos od četiri vrste sira

Sos od četiri vrste sira

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Sos od četiri vrste sira
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
"Perfektna dopuna svim testeninama ili pečenom mesu - neverovatno aromatičan sos od četri vrste sira"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • pavlaka - 150 ml
  • plavi sir - 40 g
  • čedar - 40 g
  • mocarela - 40 g
  • gauda - 40 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću metalnu činiju ili u manju šerpu sveže mleko, a nakon njega i pavlaku.

Čim se zagreje, dodajte rendane ili izmrvljene sireve. U prodavnicama se mogu naći i rendani.

Sos mešajte pomoću žice, dok se sirevi otope i dok ne dobijete glatku smesu.

Sos posolite i dodajte biber, a onda ponovo promešajte.

Sos se može koristiti za gotovo sve vrste testenina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: