Torta od piškota sa maskarponeom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
29/04/2018
"Torte su napravljene da budu pojedene, ne samo da se dopadaju "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano301
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • piškote - 24 komada
  • maskarpone - 500 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • želatin - 2 kesice
  • kafa - 1 šolja, instant
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • koktel trešnje
  • sok od jabuka - 1 šolja
  • menta - sveža, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maskarpone, dodajte kiselu pavlaku i šećer u prahu. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu,

Pripremite pleh sa ivicama koje se skidaju.

Potapajte piškote u kafu i oblikujte osnovu, a nakon toga i zidove. Sipajte krem u sredinu i poravnajte.

Potopite želatin i kad nabubri ugrejte ga malo i dodajte u sok od jabuka.

Kad smesa počne da se želira, sipajte je preko krema.

Ostavite tortu da se stegne oko 2-3 sata, nakon toga pažljivo skinite obruč.

Ukrasite koktel trešanjama i listićima mente.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar