Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Torta od keksa sa maskarponeom i jagodama

Torta od keksa sa maskarponeom i jagodama

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Torta od keksa sa maskarponeom i jagodama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Jedna drugačija torta od keksa koja neće ostaviti ravnodušne čak i dame na dijeti"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 paket
  • maskarpone - 250 g
  • pavlaka - 100 g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kondenzovano mleko - 4 supene kašike
  • slatko od jagoda - 1 tegla /poželjno je da bude domaće/
  • jagode - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite maskarpone mikserom. U njega dodajte kondenzovano mleko i pavlaku umućenu na sneg. Dobro promešajte uz pomoć drvene kašike.

Gotov krem ostavite sa strane. Mleko stavite da provri. Počnite sa ređanjem torte, svaki keks natopite u mleko.

Poređajte keks u pravougaoni pleh, prelijte 1/2 krema i rasporedite ravnomerno slatko od jagoda. Poređajte drugi red keksa i prelijte preostalim kremom.

Dekorišite sa svežim jagodama i ostavite u frižideru na nekoliko sati da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: