Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Koh»Arapski koh sa kakaom

Arapski koh sa kakaom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Arapski koh sa kakaom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
8
"Ostavljamo da ukus i miris ovog koha govore umesto nas"

Potrebni sastojci

  • griz - 200 g
  • brašno - 90 g
  • šećer - 100 g
  • jaja - 2 koamda
  • kiselo mleko - 300 g
  • ulje - 60 ml
  • kakao - 1 i 1/2 supene kašike (100 % prirodan)
  • prašak za pecivo - 8 - 9 g
  • za sirup
  • voda - 620 ml
  • šećer - 400 g
  • med - 1 supena kašika (dobro napunjena)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pripremite sirup tako što stavite sve sastojke za njega na umerenu-jaku vatru, kuvajte 10 minuta i ostavite da se ohladi.

2. Umutite jaja sa šećerom na mekan krem. Dodajte redom ulje, kiselo mleko, griz i brašno, prosejano sa praškom za pecvo i kakaom.

3. Dobijenu smesu supajte u okrugao pleh, prečnika 25-26 cm ili kvadratni približnih razmera - prethodno namazan i posut brašnom.

Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepenu i pecite oko 30 minuta približno, proverite čačkalicom za zube.

4. Gotov kolač isecite na kockice i prelijte hladnim sirupom.

Čim se koh ohladi gotov je za konzumiranje, ali u principu se preporučuje da odstoji nekoliko sati, da dobro upije.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: