Basbusa - Arapski koh

25/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Pažnja, pažnja! Ovaj arapski koh je najukusniji koh, koji možete probati "
Priprema35 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25 472
  • Pregledi tokom meseca297
  • Pregledi tokom desmice129
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte kiselo mleko, kokosovo brašno, prašak za pecivo, rastopljeni maslac, kakao i vanilu. Promešajte, sipajte griz i ponovo promešajte.

Nauljite kalup sa dnom koje se odvaja prečnika 26 cm. Sipajte masu u kalup. Stavite da se peče dok ne bude gotovo na 180 stepeni.

Ostavite da se ohladi i nasecite na komade.

Napravite šećerni sirup, tako što u kaserolu stavite vodu i šećer, ugrejte i ostavite da proključa, dodajte sok i koru od pola limuna, promešajte i ostavite da se kuva dok ne dobije gustinu sirupa.

Ovim sirupom prelijte koh.

Ostavite koh najmanje 6 sati da primi sirup, najbolje da odstoji preko noći.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti