Način pripreme
Ugrejte mleko sa štapićem vanile - rascepljenim, i kapljicama ruma. Ostavite da se krčka na tihoj vatri da se dobro aromatizuje, i posle skinite da se ohladi.
Umutite jaja žicom zajedno sa šećerom i kakaom. Treba da budu tečni, ali nikako penasti ili mekan krem, zato nije preporučljivo da koristite mikser.
Sipajte ih u mleko, izvadite štapić vanile iz mleka i koru od pomorandže, dobro promešajte.
Za karamel pomešajte šećer sa sokom od pomorandže i stavite na vatru dok ne dobije zlatnu boju.
Rasporedite po dnu vatrodtalin čaši i ostvite da se malo ohlade.
Sipajte čokoladnu smesu preko karamela i stavite u pleh sa hladnom vodom tako da nivo dostiže do polovine čaša.
Pecite tako na pari na 130 stepeni 1 sat-sat i po, ili proverite čačkalicom za zube. S vremena na vreme stavljajte kockice leda u vodu.
Gotove flanove ostavite da se ohlade i stavite na 2 sata u frižider pre nego što servirate.
Servirajte ovaj raskošni desert sa ušećerenim korama pomorandže ili istim tavkim iz slatkog. Po želji ukrasite šlagom.
Neka vam je slatko!