Način pripreme
Rerna - 200-220 stepeni;
Kalup za kolač s papirom za pečenje 28/12 cm;
U brašnu se pravi udubljenje i sipa se kvasac, so, šećer i maslinovo ulje. Meša se. Naliva se voda i zamesi se testo. Ako se testo lepi dodaje se još do 1 kašika brašna. Testo se oblikuje u debeli fitilj i stavlja se u kalup sa papirom za pečenje.
Ostavlja se da naraste oko 1 sat.
Nakon toga se zagreva rerna na 220 stepeni i peče se oko 30 minuta.
Hladi se u kalupu 10-15 minuta i vadi da se potpuno ohladi.
Beleška: Raskošan beli hleb. Pre nekog vremena sam objavila recept Francuski beli hleb za toster, ali kao što sam i pretpostavila, niko nije probao da ga ponovi jer je težak za pravljenje, za razliku od ovog recepta koji je veoma lak i dosta je približan francuskom hlebu.
Raskošna hrskava korica, aroma veže pečenog domaćeg hleba. Zaslužuje da se proba, osim toga toliko je jednostavann i brz. Može potpuno da se radi mikserom, kao što sam ja uradila, može i rukom da se zamesi ova mala količina brašna.