Čokoladni flan

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Čokoladni flan
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
25/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Čokoladni flan je parčence sreće, koje može da vam popravi dan svakog trenutka"

Potrebni sastojci

  • kakao - 2 kašike (oko 10 g)
  • jaje - 1 komad, XL ili 2 komada M
  • sveže mleko - 130 ml
  • kondezovano mleko - 130 g
  • čokoladni sirup - 4 kašike ili toping
  • pavlaka - 200 - 250 g, slatka, za mućenje
  • šećer u prahu - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Promešajte jaja i u njih sipajte dve vrste mleka. Sipajte kakao i umutite dok se potpuno ne rastvori.

2. Na dno 4 metalne ili keramičke šolje za flan ili klasičan krem karamel sipajte po kašiku čokoladnog gustog sirupa. Ako nemate, može da se zameni topingom od čokolade ili karamelom.

3. Sipajte smesu i stavite u posudu za pečenje sa hladnom vodom.

4. Pecite čokoladni flan na 140 stepeni oko sat i po ili dok se ne stegne.

5. Nakon što se ohladi, stavite šolje u frižider na 2-3 sata minimum.

Servirajte tako što okrenete dezert na poslužavnik i garnirate umućenom pavlakom sa šećerom u prahu.

Jednostavan i ukusan dezert za ljubitelje čokoladnih izazova!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: