Način pripreme
1. Maslac i maslinovo ulje ugrejte na umerenoj vatri i u njima propržite šargarepu i celer, isečene na kockice.
2. Čim povrće omekša sipajte 150 g indijskog oraha i malo soli, mešajte dok ne počne da dobija lepu zlatnu boju. Onda stavite pinjole i sremuš i kuvajte još minut-dva.
3. Dodajte pirinač i mešajte još minut, nakon toga sipajte bujon od povrća - topao.
Stavite začinite i smanjite vatru 1-2 stepena. Ostavite da se krčka oko 15 minuta ili dok pirinač ne upije tečnost.
Dobro je da probate i ako je još uvek tvrd da dodate malo vode. Ovaj pirinač ne treba previše da nabubri i zrna treba da stoje odvojeno, a ne da se zalepe.
4. Skinite sa vatre i po želji pospite sa još začina, da se začini po vašoj želji i poklopite na 4-5 minuta pre serviranja.
Odgovarajuće je kao predelo ili kao glavno jelo.
Prijatno!