Ukusno prolećno jelo sa jajima

01/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4524
"Brzo i ukusno sa aromom proleća - to je naš neodoljiv predlog za ručak danas "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano739
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 7 komada
  • luk - 1 glavica, srednja
  • spanać - 200 g
  • mladi beli luk - 5 - 6 strukova
  • mladi sir - 150 g (ili mocarela)
  • šunka - 70 f (ili po ukusu)
  • paradajz pire - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 70 ml
  • ljuta paprika - 1 - 2 komada, zelena
  • crvena paprika - 2 komada, srednja
  • zelena paprika - 1 komad
  • so - po ukusu
  • mirođija - sveža ili suva, po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk, paprike i mladi beli luk na sitno i zapržite ih u maslinovom ulju dok ne omakšaju sa malo soli, oko 7 minuta na srednjoj vatri.

2. Dodajte očišćen, opran i iseckan spanać i paradajz pire.

3. Čim spanać omekša stavite šunku u parčićima i kuvajte nekoliko minuta, dok ne promeni svoju boju, odmah nakon toga razbijte unutra tri jaja i stavite mladi sir. Promešajte, ali ne previše, da se ne pretvori u kašu.

4. Začinite biberom i mirođijom i probajte da li je slano, možda nećete morati da dodajete, jer je šunka slana i pri termičkoj obradi odvaja dosta soli.

5. Servirajte sa svežom salatom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar