Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija od koprive sa pirinčem - ukusno prolećno jelo

Janija od koprive sa pirinčem - ukusno prolećno jelo

Yanka DraganovaYanka Draganova
Početnik
22
Janija od koprive sa pirinčem - ukusno prolećno jelo
Fotografije: Yanka Draganova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Da postoji konkurs za najukusnije prolećno jelo, ova kopriva sa pirinčem bi bila naš favorit"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 5 - 6 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • kopriva - 100 g
  • paprika - 1 komada, zelena
  • paradajz - 1 komad, na kocke
  • pirinač - odokativno (pola šolje)
  • mladi luk
  • beli luk
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • peršun
  • svež peršun
  • sir - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro koprivu u nekoliko voda, poparimo je kratko, prelivamo je vrućom vodom, ocedimo dobro i isečemo na sitno.

Isečemo luk i beli luk, pečurke, papriku i narendamo šargarepu, zapržimo u malo ulja i maslaca, dodajemo alevu papriku i isečen paradajz, opran pirinač.

Prelivamo toplom vodom i kvuamo dok pirinač ne bude polugotov, na kraju dodajemo koprivu, a kada je jelo gotovo - usitnjen peršun.

Serviramo sa gustim kiselim mlekom, usitnjenim peršunom i mladim lukom, strukom svežeg belog luka, namrvljenim sirom! Nek vam je slatko!

Ako ne želite da kopriva sa pirinčem bude jelo, može da se napravi i sa prelivom sa kiselim mlekom i jajima, kao posna musaka!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: