Način pripreme
Krompir se oljušti i skuva isečen na male kocke. Ocedi se i meša, dok je topao, sa malom grudvom maslaca.
Šaragrepe, skuvano jaje i kiseli krastavčići se iseku na sitno i pomešaju u posudi sa krompirom. Dodaje se narendana glavica luka, oceđen kukuruz i peršun.
Odvojeno se pomeša majonez, kiselo mleko, kisela pavlaka, so, biber i sitno iseckan peršun.
Meša se dobro dobijena smesa i prelivamo se krompir, ponovo se promeša i proba za ukus. Ako je neophodno začinjava se.
U veliku posudu sipamo dobijenu smesu od krompira i oblikujemo kao koru. Odozgo se posipa narendanim kačkavaljem, a zidovi - isečenim peršunom.
Dekoriše se kriškama krastavca, čeri paradajzom i maslinama. Ostavlja se u frižider da se stegne i servira se sa odgovarajućim pićem.