Način pripreme
Rebra se operu i iseku.
Pomešaju se kumino, beli luk u prahu, čili u prahu, biber, so i šećer i dobro se promešaju. Dobijenom smesom se natrljaju rebra sa obe strane.
Stavljaju se u blago namazanu posudu za pečenje i pokrivaju čvrsto aluminijumskom folijom. Stavljaju se u rernu zagrejanu na 220 stepeni i peku se dva sata.
Za to vreme u maloj šerpi se zagreva maslinovo uje, dodaju se sitno iseckani crni luk i beli luk, posipaju se sa 2-3 prstohvata soli i prže se dok ne postanu zlatasti.
Dodaju se ostali sastojci - ljutenica, senf, soja sos, ljuta aleva paprika, biber, smeđi šećer i na kraju balsamiko sirće sa narom. Na slaboj vatri se ostavljaju na kratko, dok smesa ne bude lepa i gusta. Ostavlja se sa strane.
Već pečena rebra sa odvijaju iz folije, svaka porcija se namaže sa svih strana tako napravljenom smesom i vraća se ponovo nazad u rernu na 15-20 minuta, dok ne preplane prijatno i izgleda ukusno.
Zanimljivo se kombinuju sa zapečenim povrćem u rerni: patlidžanom, šargarepom, tikvicom, crvenom i zelenom paprikom, crnim lukom.
Luk se iseče na kolutove, ostalo povrće na ne mnogo tanke štapiće.
Poređaju se preko papira za pečenje u posudu za pečenje, u tankom mlazu blago se pospu maslinovim uljem i peku se na 200 stepeni dok ne dobiju priajtnu preplanulost.