Pikantna medena rebarca

17/07/2019
"I sada da se zahvalimo pčelicama, bez kojih ova pikantna medena rebra ne bi bila ovako ukusna "
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano351
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • rebra - 1, 5 kg
  • ulje - 4 supene kašike
  • senf - 2 supene kašike
  • soja sos - 2 supene kašike
  • med - 1 supena kašika
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica (može i više)
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • čubar - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjska rebra. Pomešajte sve sastojke za marinadu u posudi.

Dobro promešajte da se pomešaju sastojci. Dobijenom marinadom obilno namažite svinjska rebra. Stavite ih u posdu pokrivenu folijom i stavite u frižider na nekoliko sati. M0že i na jednu noć.

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Prebacite rebra u pleh i pokrijte aluminijumskom foljom.

Pecite pikantna medena rebra 1.5-2 sata dok ne bude gotovo. Poslednjih 10 minuta skinite foliju i pecite dok ne dobije prepečenu koricu.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar