Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Zapečeno povrće sa mocarelom

Zapečeno povrće sa mocarelom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2193k218
Zapečeno povrće sa mocarelom
Fotografije: marcheva14
1 / 4
22/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Malo mocarele i obrok je gotov - jedite i podelite dobre kulinarske ideje"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • krompir - 4 komada, srednje veliki
  • tikvice - 3 komada
  • origano - 2/3 prstohvata
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • mocarela - 200 g
  • parmezan - 40 g, narendan
  • bosiljak - svež
  • maslinovo ulje - za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni.

Dubok keramički kalup ili drugi odgovarajući za pečenje - 30/20 cm, dobro namazan mlazom maslinovog ulja.

Krompir se očisti, oljušti se, iseče se na šajbne oko 1/2 cm i stavlja se u šerpu sa dovoljno posoljene kipuće vode. Ostavlja se na ringli da voda provri i kuva se 3 do 4 minuta. Izvadi se rešetkastom kašikom.

Patlidžan se očisti pod tekućom vodom i oljušti se na trake. Iseče se na kolutove oko 1/2 cm. Patlidžan nije neophodno da se soli i cedi od vode, dovoljno je svež, prolećni je i ne gorči.

Tikvice se očiste, ne ljjušte se i seku se na kolutove isto oko 1/2 cm.

Mocarela se seče na kocke. Parmezan se narenda na fino rende.

Keramički kalup se preliva maslinovim uljem. Povrće se poređa, na primer, ređa se patlidžan, tikvica, krompir i tako dok se ne potroše. Začinjava se solju i biberom i sa nekoliko prstohvata suvog origana. Odozgo se razbaca mocarela i narendan parmezan.

Preliva se mlazom masinovog ulja, izdašno, povrće voli maslinovo ulje. Sipa se oko 50 do 70 ml vode.

Peče se na 180 stepeni dok povrće ne omekša i dobije zlatastu preplanulost.

Vadi se iz rerne, ohladi se 20 minuta i pečeno povrće se servira sa narendanim parmezanom i iskidanim svežim bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: