Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Pikantna svinjska rebarca u rerni

Pikantna svinjska rebarca u rerni

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Pikantna svinjska rebarca u rerni
Fotografije: Diana Kostova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Ako je istina da ljubav muškarca dolazi preko stomaka, verovatno pred našim vratima stoji ceo red"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - 1, 5 - 2 kg
  • soja sos - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • mladi beli luk - 2 struka
  • beli luk - 1 glavica
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 3 - 4 struka
  • biber
  • aleva paprika
  • ljuta paprika - 1 komad, mlevena, suva
  • šećer - 1 kašičica
  • semenke - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Marinadu napravimo na sledeći način: glavica crnog luka i glavicabelog luka se očiste, pasiraju se i procede se (koristićemo samo sok).

Gotov sok sipamo u posudu, dodajemo sitno iseckan mladi beli luk i peršun, dodajemo i prethodno samlevenu ljutu papriku, po 2-3 prstohvata bibera i aleve paprike, čubar i šećer, promešamo dobro i prelijemo soja sosom i vodom.

Ponovo promešamo, sipamo smesu u odgovarajuću posudu za pečenje (marinada treba da prekriva rebarca), nakon čega stavljamo unutra rebarca, ako je neophodno dolivamo još vode, nakon toga ostavljamo 2 sata u frižideru.

Nakon što su se marinirala rebra izvadimo ih iz marinade, stavimo u posudu i pečeno u zargejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta, nakon toga povećamo na 200-200 dok ne bude gotovo.

Periodično kašikom zagrebemo nastali bujon u posudi i prelijemo ga preko rebara. Malo pre nego što izvadimo posudu, posipamo rebarca semenkama i dopečemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: