Način pripreme
Marinadu napravimo na sledeći način: glavica crnog luka i glavicabelog luka se očiste, pasiraju se i procede se (koristićemo samo sok).
Gotov sok sipamo u posudu, dodajemo sitno iseckan mladi beli luk i peršun, dodajemo i prethodno samlevenu ljutu papriku, po 2-3 prstohvata bibera i aleve paprike, čubar i šećer, promešamo dobro i prelijemo soja sosom i vodom.
Ponovo promešamo, sipamo smesu u odgovarajuću posudu za pečenje (marinada treba da prekriva rebarca), nakon čega stavljamo unutra rebarca, ako je neophodno dolivamo još vode, nakon toga ostavljamo 2 sata u frižideru.
Nakon što su se marinirala rebra izvadimo ih iz marinade, stavimo u posudu i pečeno u zargejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta, nakon toga povećamo na 200-200 dok ne bude gotovo.
Periodično kašikom zagrebemo nastali bujon u posudi i prelijemo ga preko rebara. Malo pre nego što izvadimo posudu, posipamo rebarca semenkama i dopečemo.