Način pripreme
Rebra dobro operite i osušite.
U odgovarajućoj posudi pomešajte biber, kumin, beli luk, čili i dobro promešajte sa kečapom i medom. Dodajte soja sos, balsamiko sirće, sos tabasko, tamno pivo i ulje i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Sa ovako dobijenom marinadom rebra dobro natrljajte rukama, poređajte zbijeno u posudu i ostavite na jednu noć u frižideru.
Ujutru su rebra spremna za piknik.
Pripremite mesto za vatru. Ogradite vatru kamenjem i očistite okolo suvu travu i lišće. Uvek imajte bar 10 l vode uz vas.
Zapalite vatru suvim bukovim ili hrastovim drvećem. Kad ostane žar, rasporedite ga i poređajte 4 kamena za potporu roštilja. Ugrejani roštilj natrljajte lukom i parčetom slanine. Stavite rebra na ugrejani roštilj i pecite dok ne bude gotovo sa svih strana.
Servirajte sa hladnim krastavcima, paradajzom, zelenom paprikom i mladim lukom, ohlađenim u obližnjem potoku. Neće biti greh i da nešto drugo ohladite u potoku, da sipate u čaše i da zadovoljstvo bude potpuno.
Neka vam je slatko!
P.S Nemojte zaboraviti vatru! Nakon što završite sa roštiljem, obilno ga prelijte vodom dok se potpuno ne ugasi. Nakon što završite sa piknikom, sve otpatke bacite na predviđeno mesto.