Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Patišpanj torta sa ceđenim mlekom i zamrznutim voćem

Patišpanj torta sa ceđenim mlekom i zamrznutim voćem

Patišpanj torta sa ceđenim mlekom i zamrznutim voćem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
1
"Nežna, sveža i toliko lagana, da vam prvo savetujemo da prvo parče koje odsečete bude duplo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 prstohvat
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • kiselo mleko - 500 g, ceđeno
  • kisela pavlaka - 400 g
  • zamrznuto voće - miks/maline, jagde, borovnice, trešnje/
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • želatin - 3 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca.

Umutite belanca na gust sneg uz pomoć miksera. Dodajte šećer u prahu i sok od limuna.

Umutite žumanca dok pobele. Pažljivo sjedinite smese od jaja i dodajte brašno, kašiku po kašiku, zajedno sa praškom za pecivo.

Gotovu smesu smesu sipajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Gotovu koru ostavite da se ohladi i isecite horizntalno po sredini, da dobijete dve kore.

Prelijte šećernim sirupom.

Pomešajte ceđeno kiselo mleko sa kiselom pavlakom, šećerom u prahu i dva želatina, rastvorenim prema uputstvu na pakovanju. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Namažite kore kremom, ukrasite zamrznutim voćem i obikujte tortu.

Odozgo pokrijte voćem. Prelijte želatinom da se sačuva svežina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: