Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca.
Umutite belanca na gust sneg uz pomoć miksera. Dodajte šećer u prahu i sok od limuna.
Umutite žumanca dok pobele. Pažljivo sjedinite smese od jaja i dodajte brašno, kašiku po kašiku, zajedno sa praškom za pecivo.
Gotovu smesu smesu sipajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Gotovu koru ostavite da se ohladi i isecite horizntalno po sredini, da dobijete dve kore.
Prelijte šećernim sirupom.
Pomešajte ceđeno kiselo mleko sa kiselom pavlakom, šećerom u prahu i dva želatina, rastvorenim prema uputstvu na pakovanju. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Namažite kore kremom, ukrasite zamrznutim voćem i obikujte tortu.
Odozgo pokrijte voćem. Prelijte želatinom da se sačuva svežina.