Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Keks torta sa ceđenim mlekom

Keks torta sa ceđenim mlekom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k331
Keks torta sa ceđenim mlekom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
12/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
12
"U letnjim žegama se oslonite na lagane deserte, jednostavne za pripremu, kao što je ova super ukusna keks torta sa ceđenim mlekom."

Potrebni sastojci

  • keks - 1 ½ paketa Petit Beurre
  • pavlaka - 300 ml
  • ceđeno mleko - 500 g
  • šećer u prahu - 0.5 šolje
  • glazura
  • čokolada - 50 g
  • maslac - 20 g
  • sveže mleko - 30 ml
  • listići badema - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Umutite pavlaku sa šećerom u prahu na mekan krem, u nju dodajte ceđeno mleko u etapama, neprestano mutite mikserom.

U kalup za tortu poređajte red keksa i namažite delom krema - i tako četiri reda keksa i krem, završite kremom.

Stavite kalup u frižider na 3-4 sata da se stegne.

Nakon toga napravite glazuru tako što pomešate sve sastojke za nju i rastopite na tihoj vatri dok ne dobijete glatku smesu.

Ostavite na 2 minuta glazuru na hladnom mestu da se ohladi i prelijte tortu.

Pospite listićima badema i ponovo stavite u frižider dok se glazura ne stegne.

Veoma brza i super ukusna torta za letnje žege.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: