Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Dijetalna torta sa jagodama i ceđenim mlekom

Dijetalna torta sa jagodama i ceđenim mlekom

Dijetalna torta sa jagodama i ceđenim mlekom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Uživajte u dijetalnoj torti sa jagodama i ceđenim mlekom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 cela + 1 belance
  • šećer - 120 g
  • ulje - 5 supenih kašika
  • sveže mleko - 120 ml
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • brašno od rogača - 2 supene kašike
  • ovsene mekinje - 120 g
  • kokosovo brašno - 2 ili 3 supene kašike, ravne
  • krem
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike, s vrha
  • ceđeno kiselo mleko - 1 šolja
  • džem od šumskog voća - 4 supene kašike
  • čokolada
  • jagode
  • suvo grožđe
* merne jedinice

Način pripreme

Odlična, ukusna i sočna tortica sa jagodama, idealna za leto.

Umute se jaja sa šećerom, imala sam jedno belance - stavila sam i njega da se ne baci.

Dodala sam i ulje, sveže mleko i brašno od rogača, prosejano kroz sito.

Sipaju se ovsene mekinje, kokosovo brašno i prašak za pecivo da se dobije gusta smesa.

Kada se izmeša, sipa se u tepsiju od 24 cm na papir za pečenje. Kora se peče na 180°C dok čačkalica ne bude suva, otprilike 20 minuta i vadi se na rešetku da se ohladi.

Zupčastim nožem se seče na dva dela. Ceđeno kiselo mleko, kisela pavlaka i džem od šumskog voća se mešaju viljuškom.

Dok sam mešala pila sam, 1/3 krema nije bilo - toliko je ukusno.

U tanjir stavite jednu polovinu, namažite delom krema i odozgo drugom korom. Sipajte ostali krem da se razlije i ostavite u frižideru da upije.

Ukrasite svežim jagodama, komadom čokolade i suvim grožđem ili onim što imate.

Ukusna je ova prolećna torta - već mi je omiljena! I bez toga je pravim 2 puta nedeljno.

Prijatno sa mojom dijetalnom tortom sa jagodama i ceđenim mlekom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: