Način pripreme
Jaja i šećer se umute dok se ne dobije gladak i vazdušast krem. Nakon toga u njih se dodaju dve vanile zajedno sa svežim mlekom, Ponovo se muti. Sledi brašno i u njemu promešan prašak za pecivo. Nakon što se i oni dodaju sve se meša mikserom dok se ne dobije vazdušasta smesa. Kora se ostavlja sa strane.
Sledi karamelizovanje breskvi. Šećer se stavlja u tiganj i čeka se da počne da se topi. Kada se to desi i dobije se karamel boja, sklanja se sa ringle i odmah se raspoređuje u dobro podmazanu posudu za pečenje ili drugi kalup po želji.
Preko karamela, dok je još vruć, ređaju se breskve iz kompota. Preko njih se raspoređuje i testo.
Kolač se peče u umerenoj rerni dok ne bude gotov. Nakon što se ispeče kolač se izvadi iz rerne i okreće na drugu posudu, tako da breskve budu odozgo.
Po želji, pre nego što se okrene, kora se sirupira sokom od kompota.
Komentari