Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa karamelizovanim breskvama

Kiflice sa karamelizovanim breskvama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3612k228
Kiflice sa karamelizovanim breskvama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
08/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
14
"Samo babine kiflice mogu da isijavaju toliku toplotu i osećaj ugodnosti... Koliko su ukusni - to se vidi Nek nam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 - 600 g
  • kvasac - 20 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • tečna pavlaka - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • za nadev
  • breskve - 3 - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 1 šolja
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mleku zajedno sa šećerom. Prosejte brašno, napravite brazdu i sipajte kvasac. Dodajte blago umućena jaja, pavlaku, ulje i so.

Zamesite meko testo. Ostavite da naraste dok ne udvostruči svoj obim. Pre toga oljuštite i isecite breskve na kocke. Karamelizujte šećer sa grudvom maslaca i malo vode.

Dodajte breskve i nakon nekoliko minuta sklonite sa ringle. Dodajte orahe i promešajte dobro. Ostavite da se ohladi. Razvijte testo u okruglu koru. Isecite je na trouglove.

U širi deo svakog trougla stavite po jednu kašiku nadeva. Zavijte u kiflice i poređajte ih u podmazanu posudu za pečenje.

Ostavite da narastu, namažite ih umućenim jajetom sa malo svežeg mleka. Pecite na 200 stepeni oko 20-25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: