Način pripreme
Stavite mleko na vatru da provri.
Umutite žumanca a šećerom. U njih dodajte lagano vrelo mleko. Vratite ponovo na vatru. Mešajte oko 10 minuta, dok ne počne da se zgušnjava.
Dodajte vanilu i skinite sa vatre. Ostavite krem da se hladi. U njega dodajte umućenu pavlaku i pažljivo mešajte.
Stavite šećer, maslac i vodu u šerpu. Ostavite da se karamelizuje i dodajte oljuštene breskve. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte u krem od pavlake.
Pravougaoni kalup obložite streč folijom. Sipajte 1/4 krema. Gusto pospite rendanom čokoladom. Sipajte ponovo krem, pospite čokoladom itd. završite kremom.
Lepo uvije folijom. Stavite kalup u zamrzivač na 6-7 sati. Izvadite terin iz kalupa i okrenite u odgovarajući tanjir.
Ukrasite po želji i servirajte.