Način pripreme
1. Crni luk veoma sitno naseckajte ili narendajte, pa ga upržite dok ne dobije laganu boju u maslinovom ulju uz dodavanje malo soli.
2. U luk dodajte izmrvljenu ribu, koju ste prethodno ocedili od tečnosti iz konzerve. Promešajte i pržite kratko.
3. Sipajte pavlaku, pa dodajte topljeni sir izlomljen na komade. Da bi se lakše istopio promešajte sve žicom, dok sos ne postane tečan i gladak. Začinite sve biberom i skinite sa vatre.
4. Špagete skuvajte al dente prema uputstvu sa pakovanja. Ocedite špagete i poslužite ih na sledeća dva načina po vašem izboru.
Jedan od njih je da ih promešate sa sosom, a drugi, da ih poslužite prelivene sosom.
Odozgo stavite mnogo sitno naseckanog svežeg bosiljka.
Brze, veoma ukusne špagete, koje će postati vaše omiljene špagete.
Prijatno!