Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Keto lazanja sa tikvicama

Keto lazanja sa tikvicama

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
757148
Keto lazanja sa tikvicama
Fotografije: Iskra
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Neobična keto lazanja sa tikvicama nakon čega ćete želeti svaki da je pripremate"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, srednji
  • teleće mleveno meso - 450 g
  • paradajz - 400 g konzerva, mleveni
  • luk - 1 glavica, velika, sitno iseckan
  • mocarela - 1 1/2 šolja, izrendan sir
  • parmezan - 1/2 šolje, sitno izrendan
  • origano - 1 supena kašika, sušen
  • so - 1/2 kašičice
  • kajenska paprika - 1/4 kašiice, mlevena, ljuta, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Propržimo mleveno meso na srednje jakoj vatri dok ne postane smeđe i dok ispuštena voda ne ispari.

Za paradajz sos stavljamo luk u tiganj od mlevenog mesa i kuvamo na srednje jakoj vatri dok ne omekne i ne postane providan, mešajući s vremena na vreme.

Smanjujemo na srednju temperaturu i dodajemo paradajz. Ostavljamo da se krčka dok sos ne postane gust, često mešajući, otprilike 10 minuta. Dodajemo origano, so i ljutu papriku, mešamo otprilike 1 minuta i skidamo sa ringle.

Odsečemo oba kraja svake tikvice i sečemo ih na trakice po dužini.

U tepsiji dimenzije 20x20 cm ređamo jednu trećinu tikvica, tako što ih lagano prekrivamo jednu drugom. Ravnomerno raspoređujemo polovinu mesnog sosa po tikvicama.

Stavljamo 1/2 čaše mocarele na sos. Ponavljamo drugim slojem tikvica, slojem mesnog sosa i slojem mocarele. Odozgo stavljamo ostale kriške tikvica.

Dodajemo još 1/2 čaše mocarele i 1/2 čaše parmezana na tikvice.

Pečemo lazanju sa tikvicama nepokrivenu u prethodno zagrejnoj rerni na 180°C dok ne postane zlatasto smeđe odozgo - otprilike 45 minuta.

Hladimo 15minuta i serviramo keto lazanju sa tikvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: