Način pripreme
Sipajte 2 litra vode u veliku šerpu. Dodajte so i ulje. Kada voda provri stavite špagete. Kuvajte ih onoliko koliko piše na njihovom pakovanju. Kada su špageti gotovi procedite ih.
Za sos od paradajza:
Oljuštite luk, operite i oljuštite šargarepu i isecite sve na sitno. Sipajte malo maslinovog ulja u jednu posudu i blago promešajte u njemu isečeno povrće. Dodajte bosiljak.
Stavite u 200 ml vodu, paradajz pire i isečen paradajz, promešajte ih dobro i stavite smesu u dinstano povrće. Ostavite sos da se krčka na tihoj vatri oko 20 minuta, dok se ne zgusne. Dodajte so, biber i malo šećera po ukusu.
Sipajte sos preko ohlađenih špageta i servirajte.
Predivan recept za špagete bez mesa sa sosom od paradajza. Prijatno!